Menu

menuup-01
menuup-04
menuup-03
menu-salmin
octopus
menuup-02

-do podziału-

 

Paletilla Ibérica łopatka z wieprzowiny iberyjskiej  55

 

Cecina dojrzewająca 18 miesięcy szynka z wołu  48

 

Quesos deska hiszpańskich serów  39

 

Pulpo ośmiornica po galicyjsku z ziemniakami, wędzoną papryką i oliwą z oliwek  65

 

Croquetas krokiety z płynnym beszamelem i Jamón Ibérico  31

 

Gulas / Gambas młode węgorze lub krewetki z czosnkiem,

chilli, Jamonem i oliwą z oliwek  38




-zupy-

 

Gazpacho  21

 

Sopa del dia zupa dnia  21

 

Sopa con pescado zupa rybna z owocami morza, pomidory,

skorzonera i oliwa kolendrowa  39

-przystawki-

 

Esparragos a la plancha grilowane szparagi "a la plancha",

                  aioli, szynka Jamon Iberico, groszek, jajko w dwóch teksturach  44

 

Ceviche z kulbina, wakame marynowane i kiełki  45

 

Rejos de calamar smażone kalmary kalifornijskie z pianką majo-yuzu 34

 

Menestra warzywa w stylu Navarra z Jamón Ibérico de Bellota oraz jajkiem  33

Z krewetkami (suplement 10 )

 

Tartar de salmon tatar z łososia, sałatka guacamole, wakame i chrupiący makaron ryżowy  43

 

Tartar de atun tatar z sosem kim-chi, orzeszkami pini i kawiorem  59

 

Salmón semi łosoś marynowany w burakach z żelem sojowym

i majonezem wasabi  42

 

Ensalada de pato sałatka z szynką z kaczki własnego wyrobu, karmelizowanym fenkułem,

 

kozim serem, orzechami pekan, jarmużem z katafi  38

 

Ensalada de temporada sałatka sezonowa (zapytaj obsługę)

 

Steak tartare  38

-dania główne-

 

-ryby-

 

Bacalao con salsa madrileña dorsz atlantycki, chrupiące manitas i sos madrileña  81

 

Lenguado a la bilbaina  grillowana sola dover - dla 2 osób, przygotowana przy stole

- sos bilbaina, sezonowe warzywa  82 os.

 

Arroz meloso kremowy ryż z rybą, owocami morza,

kawiorem i emulsją z piquillo  57

 

Merluza morszczuk z warzywami korzeniowymi i szafranowym majonezem  75

 

Pulpo a la parilla grillowana ośmiornica z foie-gras, truflowym parmentier i wędzoną oliwą  85

 

Dorada w zielonym sosie, ziemniaki panaderas i cukinia  59

 

Chipirones kałamarnice we własnym atramencie, kremowy ryż i chrupiąca szalotka  77

-mięso-

 

Villagodio ribeye stek z galicyjskiej wołowiny, ziemniaki panaderas

i pieczone papryczki piquillo -dla 2 osób-  195

 

Pluma Iberica z czarnej wieprzowiny iberyjskiej z grilla, warzywa i sos romesco  75

 

Cochinillo terina z konfitowanego prosięcia, gratina ziemniaczano-jabłkowa, chutney z piquillo,

morela, wędzone orzechy laskowe i jus z cochinillo  85

 

Rabo de toro pieczony ogon wołowy, mus z batatów, bób,

ceciną i chrupiącą skórką  79

 

Carrilleras de cerdo Iberico policzki z wieprzowiny iberyjskiej konfitowane w gęsim tłuszczu,

puree z kalafiora, dynia piżmowa, truflowy sos perigueux  65

 

-serwowane przy stole-

 

Jarrete de ternera pieczona gicz cielęca, esencjonalny sos demi-glace, truflowe parmentier  72

 

Cordero wolno pieczona łopatka jagnięca, warzywa, konfitowane ziemniaki,

jus jagnięcy -dla 2 osób-  165

jajo
krewetki
pianka
dorada
menu-gicz
mieska