Zespół

Poznajmy się



Dobra załoga jest podstawą tego, czym staje się nasza restauracja. Nasz personel to nie tylko kobiety i mężczyźni, którzy przychodzą codziennie do pracy. Są to ludzie, których zapraszamy do współpracy i których opinie oraz pomysły są dla nas bardzo ważne.. W zespole Casa Pablo znajdziesz mieszankę narodowości – ludzi którzy tworzą niepowtarzalną atmosferę i zadbają o to abyś wyszedł stąd zadowolony.

Właścicielami restauracji są Pablo Martin i Gonzalo de Salas z Madrytu oraz Grace Olczak-Martin i Magda Olczak z USA.



Dla mnie CASA PABLO to spełnienie marzeń. Chciałem mieć restaurację, która mogłaby działać w Madrycie, Barcelonie, Bilbao i każdym innym dużym mieście w Hiszpanii. Jestem dumny, że udało mi się to osiągnąć. Myślę, że największym komplementem dla nas jest to, gdy Hiszpanie po wizycie u nas mówią, że chcieliby żeby CASA PABLO była w Hiszpanii a nie w Polsce, i że to jest niesamowite, iż trzeba przejechać 3000 km, aby tak dobrze zjeść.

Pablo Martin Delgado

Executive Chef
Gonzalo de Salas Smith


Gotowanie było ogromną częścią mojego życia odkąd tylko pamiętam. Często spędzałem czas w kuchni z moją mamą podążając za każdym jej krokiem. Uwielbiam próbować nowych rzeczy, nowych smaków, im są one dziwniejsze tym dla mnie lepsze. Gotowanie jest dla mnie również świetnym sposobem na spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Nie ma nic lepszego niż rozmowy z najbliższymi przy pysznym posiłku i kieliszku dobrego wina. Jako szef kuchni miałem okazje podróżować po całym świecie ucząc się kuchni różnych kultur i później łączyć je w nowe dania i nowe smaki.

Studiowałem w New York Restaurant School, a moją pierwszą pracę dostałem w Eleven Madison Park, restauracji na Manhattanie, która miała gwiazdkę Michelin. Później zdecydowałem się wrócić do Hiszpanii. Było to jedno z moich marzeń, aby szczęśliwie wrócić do domu. Gotowałem w Madrycie gdzie stałem się tym, kim jestem. Zostałem szefem kuchni dwóch najlepszych restauracji, Gaztelupe i El Rincon de Castello. Stamtąd znów wyruszyłem w świat aby zdobyć więcej doświadczenia i kształtować mój styl kulinarny.

Head Chef
Adam Tusiński


Został kucharzem dzięki swojej Mamie, która jest dla niego najlepszą kucharką pod słońcem. Pierwsze, zawodowe kroki stawiał w restauracji Fusion, mieszczącej się w warszawskim Westinie, pod okiem świetnych szefów kuchni. Kolejnym etapem było kilka lat przepracowanych w Wielkiej Brytanii, gdzie był szefem zmiany w japońskiej restauracji Bento. Dzięki kuchni japońskiej nauczył się dbałości o jakość produktów i nieustannego dążenia do doskonalenia swoich umiejętności.

Kuchnie hiszpańską odkrył za sprawą swoich przyjaciół - Pablo i Gonzalo. Dzięki nim z wielką pasją odkrywa Hiszpanię. Każda kolejna podróż, to mnóstwo pięknych miejsc i wiele kulinarnych inspiracji, które poźniej przekłada na dania serwowane w restauracji Casa Pablo.